Sport

 

Fysisk uddannelse udvikler elevernes kompetence og selvtillid og deres evne til at bruge disse evner i en række aktiviteter. Det fremmer fysiske evner, fysisk udvikling og en viden om kroppen i aktion. Det giver muligheder for eleverne til at være kreative, konkurrencedygtige og leve op til forskellige udfordringer som individer og i grupper og teams. Det fremmer elevens positive holdninger omkring en aktiv og sund livsstil. Eleverne lærer at tænke på forskellige måder, der passer til en bred vifte af kreative, konkurrencedygtige og udfordrende aktiviteter. De lærer at planlægge, udføre og evaluere handlinger, ideer og forestillinger for at forbedre deres kvalitet og effektivitet. Gennem denne proces bliver eleverne bevidste om deres evner og præferencer og kan træffe valg om, hvordan man bliver involveret i livslang fysisk aktivitet.

 

A.I.S. har en 400 m2 nyrenoveret idrætshal med separate omklædningsrum for drenge og piger. Der er et helt nyt høj-fleksibilitetsgulv, specielt designet til sportsaktiviteter, hvilket giver minimal stress i undervisningen. Salen er udstyret til forskellige spilaktiviteter, som f.eks. basketball, håndbold, fodbold, hockey, bordtennis og andre sportsdiscipliner.

 

For at sikre en vellykket deltagelse i de 2 grundlæggende sportsgrene gymnastik og atletik er sportshallen udstyret med madrasser, klatrestativer, skumboks, stilladser, vipper, trampolin og højdespringsudstyr, forhindringer, starterblokke og et multi-trænersæt.

Eleverne skal bære ordentligt sportstøj og sko til hver time i sport.

 

Årlig workout-plan

Ved begyndelsen og slutningen af hvert skoleår afholder vi en sportsdag  og der gives priser. I løbet af året afholdes idrætstimer både i sportshallen og ude i den friske luft, for det meste på stranden. Om vinteren holder vi naturligvis de fleste idrætstimer indendørs.

 

Af regelmæssige typer af gymnastiklektioner for eleverne i 3. til 9. klasse elever kan nævnes: –

Forlæns  rulning

 

Baglæns rulning

 

Fremadrettet rulning – spredte ben

 

Baglæns rulning – spredte ben

 

Balanceøvelser (broen)

 

Hoppe over skumboksen

 

Hoppe over buk – spredte ben

At stå på hænder og hovedet

 

For 1. og 2. klasses elever er fokus på grundlæggende kompetenceudvikling som at løbe, hoppe, klatre og kravle. Forskellige løb er lavet til de forskellige aktiviteter. Denne form for aktivitet bliver særligt elsket af de mindre børn.

Idrætstimerne afholdes ofte udendørs, afhængigt af vejret.

Fokus er på forskellige atletiske arrangementer og spilaktiviteter (fodbold, baseball) for at udvikle elevernes evne til at arbejde i grupper og teams.

sfo 6
Contact
sport2
Aktiv rundt 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *